Tortaállvány, tortatál bérlés, vásárlás, esküvőre, szülinapra, rendezvényre.

Tortaállványok

Szokatlan emeletes tortaállványt készítettünk

2015. május 30. - orizatriznyák72

- Halló! Drágám! Önöknél lehet tortaállványt készíttetni? (kedves idős hölgy hangja a telefonban)

- Üdvözlöm! Igen!

- Hát, én kérem nagyon problémás vagyok, mert szokatlan méretű tortát készítek egy szokatlan esküvőre. Harminc éve vagyunk nyitva, de ilyesmivel még nem találkoztunk... Na kérem tessék akkor jegyzetelni, mert nem lesz egyszerű...

 

Mi pedig szeretjük a szokatlan helyzeteket és a szokatlan elképzeléseket is, mert ezek inspirálnak minket is a tervezésnél. A hölgy a telefonban Zsóka néni, cukrász, rajongója a fiataloknak és az esküvőknek, vidám, nyitott és határozott. Háromszor egyeztettünk, megbeszéltük az állványra mennyi "kupkék" és mekkora torták kerülnek, egymástól milyen magasra, milyen dőlésszögben, továbbá azt is, hogy milyen színű legyen, hol antikoljuk és mikorra szállítsuk és "egy perccel sem később!". Leszögezte, hogy kóklerekkel nem dolgozik, volt már benne része elégszer, ha "rosszak leszünk" szóba sem áll velünk... Az állványról képet nem közölhetünk, nyilvánosat pláne, mert az is meglepetés lesz. A történetet, mert már az első egyeztetéskor nagyon megkedveltük egymást, igen. 

Az esküvő júliusban lesz egy romtemplomban a szabad ég alatt, de úgy készül rá mindenki, mint egy filmforgatásra. Tulajdonképpen jobban...

Az állvány megvalósítása 10 nap, ebből 2 nap a tervezés, egyeztetés e-mailen, 3 nap az állvány összeállítása, 3 nap a csiszolás-alapozás-festés-csiszolás-száradás, majd 2 nap a szállítás.

Zsóka néni sokat látott (előre leszögezi), nem lehet megetetni vele "semmilyen maszlag dumát" arról, hogy miért kerül egy "luívüton" táska hetvenezerbe, amikor azt a menye ugyanolyan minőségben ötért is elkészíti, így az ideológiát és a "reklámmaszlagot" ne küldjük, úgy bizonyára olcsóbb lesz. Mondjuk férjen bele 28 000 Ft-ba.

Úgy lett!

Zsóka néni elégedett, aranyosak voltunk, ügyesek, így biztosított, hogy ezt mindenkinek elmondja és higgyük el ez lesz a leghatékonyabb reklám amivel valaha találkoztunk.

Mi pedig nem kételkedünk!

il_fullxfull_262221455.jpg

Van ami itt nincs

Felhívjuk minden kedves érdeklődőnk figyelmét, hogy a blogon nem található meg az összes állványunk. Ennek oka, hogy az állványok folyamatosan készülnek, de ,,nagyfotózásunk" nincs minden héten. Ezért ha nem találtok olyan állványt amilyet szeretnétek, érdemes az elérhetőségeink valamelyikén felvenni velünk a kapcsolatot, mert lehet, hogy van, csak még itt nincs :)

Jack & Jane

Cupcake torta

Előző bejegyzésemben összegyűjtöttem Nektek néhányat 2015 trendi tortáiból. De. Mi van akkor ha valaki nem tortát szeretne az esküvőjén, hanem valami egészen mást? Mondjuk cupcake-t. Körülnéztem tehát ez ügyben is, az eredményt lejjebb láthatjátok ti is. A cupcake választása jó döntés, mert rendkívül sokoldalú: készülhet belőle torta, lehet a desszertasztal apró dísze, adhatjuk minden vendégnek külön - kis üzenetekkel köszönő ajándéknak és ráadásul ezerféleképpen díszíthető.

Halkan megsúgom, nálunk már készül a cupcake állvány Juliannáék esküvőjére....

lace-wedding-cupcake-441x450.jpg

1951127_orig.jpg

cotton-and-crums-cupcakes-uk-1.jpg

cup-cake.jpg

cupcake6.jpg

cupcake-tower6.jpg

hilary_rose_cupcakes.jpg

romantic-wedding-cupcakes_001.jpg

torta3.png

tortasbodas8.jpg

wedding-cupcakes2.jpg

Esküvői desszertasztal

Esküvői, igen, ilyen hangsúlyosan írom, mert létezik desszertasztal, ami nem esküvői, bár a megkérdezettek 50%-a még 2015-ben is az esküvővel köti össze képzeletében. A másik 50 % viszont magát a  "fogalmat" is szokatlannak tartja.


A desszertasztal ugyanis nem túl régi találmány,ám stílusos, finom rendezvényeken, ahol odafigyelnek a részletekre, mára főszereplővé vált. 2015-ben egy stílusos esküvő például elképzelhetetlen desszertasztal nélkül. Magyarországon ez a trend már elérte a legfigyelmesebb esküvőszervezőket, sőt, azok a fiatal párok, akik maguk szervezik a "nagy napot", többnyire figyelik merre tart a divat. Persze mindenki egyedire vágyik, eredetire és feledhetetlenre, ehhez nyújtunk inspirációt és némi háttérinformációt a desszertasztalra vonatkozóan.

c5811e74cf42b0fd88bd2c8fca52bcfb.jpg

Ahogy a menyasszonyt a koszorúslányok, úgy az esküvői tortát is körül veszik gyönyörű apróságok, ezzel is hangsúlyt adva a főszereplőnek, amely nem árválkodhat magában egy asztalon, vagy egy zsúrkocsin. A desszertasztalon lévő finomságok szigorú összhangban állnak az esküvői tortával és annak díszítésével. Az első tehát a torta és az állvány harmóniája, majd a cupcake-ek, muffinok, linzerek, macaronok és más apróságok díszítő és csábító hatásának komponálása. Alapvetően a színvilágot és a stílust határozzuk - szintén az esküvői torta stílusához. Romantikus, halvány pasztell színekben, mályva, rózsaszín, türkiz esetlegesen egy kopott, padlásról érkezett asztalon, könnyeden, de mégsem teljesen lefedve terítővel.

dsc_5641.jpg

 

Figyeljünk oda az elrendezésre és a desszerteket körbevevő díszítésekre, állványokra. A kevesebb több, nem a mennyiség számít, hanem a látvány. A desszertasztal nem elsősorban funkcionális szerepet tölt be, inkább az esküvői tér leghangsúlyosabb dísze. Külön hangsúlyt adhatunk egy egyszerűen, akár otthon is elkészített muffinnak, amelyből cupcake-et varázsolunk és állványra helyezzük. Igen, akár egymagában egy cupcake egy állványon. A vendégek számára a desszertet külön is szervíroztathatjuk egyenesen az asztalukhoz, így az esküvői desszertasztal harmóniája nem bomlik meg.
Fontos kiegészítő az evőeszköz, szintén mutatóba, dekorációként, persze mutatósat, továbbá a csészék, tányérok, szalvéták, gyertyák, stb.

684175_orig.jpg


És jön a trükk, Kedves Olvasó! Manapság az esküvői torták, függetlenül stílustól, azaz lehet az modern, romantikus, vagy extravagáns is, végtelenül egyszerűen díszítettek. Ismerik a csupasz tortákat? Elsőre megdöbbentő, hogy a piskóta, a torta tésztája alig, vagy egyáltalán nincs fedve, pláne, hogy egy szalaggal vagy virággal díszítik csupán. Az esküvői tortát is öltöztetik a köré rendezett desszertek és ugyanez visszafelé is működik. Az összhang zseniális, mert amikor a torta készül, a tervező, alkotó egyben látja a pillanatot, ami óriási hatást kelt. És ez nem más, mint egy jól megkomponált desszertasztal vagy zsúrkocsi. Önálló sziget ez, önálló világ az esküvőn belül is.

weddestable4.jpg

pink-dessert-table-via-national-vintage-wedding-fair-blog.jpg


A desszertasztal 2015-ben a rendezvények elengedhetetlen része, így készíthetünk akár születésnapi desszertasztalt, vagy évfordulós desszertasztalt, céges rendezvényekhez is, díjátadókhoz, bankettekhez vagy díszletként cukrászdánk egyik szegletébe.

6a013488371968970c013489720c6e970c-500wi.jpg